Bedrijfsonderzoek

Met de toenemende behoefte aan personeel, staan de werknemer en zijn wensen centraler op de agenda van vele bedrijven. Met het tevredenheidsonderzoek krijgt u inzichten die uw personeel en uw bedrijf verder brengen.

Wat testen wij?

Door middel van kwantitatief en kwalitatief onderzoek kunnen wij diverse informatie vanuit uw personeel op een wetenschappelijke wijze verkrijgen.

Tevredenheid / ESR

Wij testen het algehele sentiment en de reputatie van uw bedrijf onder uw personeel.

Reorganisatie

Knelpunten bij reorganisaties en andere grote wijzigingen in het bedrijf kunnen worden gepeild.

Verzuim & Conflicten

Wanneer u specifieke problemen of kwesties wilt onderzoeken en daaruit uw strategie voor aanpak bepalen.

Werkwijze

Ieder project is anders. Hieronder ziet u de standaard stappen die wij doorlopen tijdens een onderzoekstraject.

Stap 1. Een vrijblijvende intake

Een online call waaruit zal blijken of onze onderzoeken voor uw bedrijf geschikt zijn en wat de kosten zullen zijn. U bent nergens aan gebonden.

Stap 2. Analyse en diagnostiek

Een diagnostische sessie met de key figures om te bepalen wat het precieze doel is van dit onderzoek. Ook wordt er intern een aanspreekpunt aangewezen.

Stap 3. Methodiek op maat

Wij werken het methodiek (op maat) uit voor het onderzoek.

Stap 4. Uitvoering onderzoek

Met enige assistentie van een aangewezen persoon uit het bedrijf wordt het onderzoek (surveys en/of interviews) uitgevoerd onder de doelgroep binnen uw bedrijf.

Stap 5. Verwerken van data

Wanneer alle gegevens zijn verzameld, gaan wij aan het werk met het verwerken, analyseren en inzichtelijk maken van de verkregen informatie.

Stap 6. Resultaten en advies

Wij presenteren de conclusies. Wij evalueren het project en kunt u nog alle onduidelijkheden navragen en al uw vragen stellen. 

Resultaat

Personeelsonderzoek kan worden ingezet wanneer u inzichten wilt in de status quo of wanneer er daadwerkelijk problemen optreden op het gebied van personeel. Afhankelijk van uw huidige situatie en uw doel zijn dit de voordelen:

Een betere werkplek

Een fijne, gezonde en belonende werkplek maakt uw medewerkers effectiever en productiever. Laat uw medewerkers zelf vertellen, in persoon of anoniem, wat een goede werkplek voor ze betekent.

Net promoter score

Wanneer u weet waar uw personeel gelukkig van wordt, kunt u acteren en van uw personeel een ambassadeur van uw merk maken. Dit zorgt niet alleen voor een tevreden werknemer, maar ook voor extra promotie wanneer het neerkomt op het aannemen van nieuwe mensen.

In- en uitstroom optimalisatie

U weet precies wat mensen aantrekt en afschrikt, en neemt de juiste beslissingen in uw werving en uw personeelszaken wanneer iemand zich niet meer op zijn plek voelt. n.

Eenvoudiger reorganiseren

Wanneer er (soms harde) beslissingen moeten worden genomen, zullen de inzichten vanuit een onderzoek u kunnen ondersteunen in de keuzes die u maakt. En omdat de onderzoeken altijd op maat zijn, zorgen wij dat het onderzoek precies aansluit op uw situatie.

Verzuim en complicaties verminderen

U kunt beter opereren rondom verzuim of andere (intercollegiale) complicaties wanneer u weet waar de kern van deze problemen ligt. De inzichten uit het onderzoek geven u de mogelijkheid om deze zaken proberen te voorkomen.

Tarieven

De probleemstelling en omvang van ieder onderzoek is anders. Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken wij uw wensen die indicatie geven voor de prijs. De eenvoudige projecten kunnen al vanaf 500 euro worden uitgevoerd. Neem contact op voor een vrijblijvende intake. 

Neem contact op voor een vrijblijvende intake via whatsapp of email